Håll myggen borta från djuren

Under myggsäsong plockas myggmedlen fram direkt för att hålla de blodsugande insekterna på avstånd. För oss människor finns ett stort utbud av myggmedel att välja mellan. När det kommer till myggmedel för djur är det däremot betydligt svårare. Att ha sådant medel på tassar är rent dumdristigt. Chansen att djuret kommer att slicka på tassen är stor och därmed få i sig medlet. Att använda myggspray på pälsen är inte heller någon rekommendation.

Några tips på vägen:

  • Använd reflexväst. Det går självklart med annan sorts väst också men huvudsaken den inte är varm. I detta fall kan man sedan använda myggsprayen (US622 Myggspray är Bäst-i-Test)på själva västen. Därmed motas i alla fall en del mygg bort även om inte hela hunden har spray på sig. Dessutom undviks knott som annars kryper ner i pälsen.
  • Använd Thermacell. Thermacell är en liten apparat skapar en lukt och rökfri ånga/rökmoln. Detta kan liknas med den klassiska myggspiralen som eldas i ena änden. Skillnaden är att denna apparat är mer portabel. Den skapar ett myggfritt område på ca 20 kvadratmeter. Om hunden håller sig still är det lätt att hålla den skyddad.
  • Myggnät. Enda sättet att skydda sig totalt är att vara inomhus och ha myggnät för dörrar och fönster. Det finns till och med ett myggnät som är specialgjort för att passa på parasoller. Därmed kan man skapa sig en egen liten myggfri zon trots att man är utomhus.
  • Myggfångare. Fördelen med dessa stora maskiner är att de långsiktigt minskar populationen rejält på mygg. Det tar däremot flera veckor innan den uppnått full effekt. Räkna med ca 4 veckor från och med att den ställts ut. Dessa finns i flera olika modeller och kostar från ca 6000kr upp till 14.000kr. Därmed är det ett dyrt sätt att få bort myggen. Även om det kan vara värt det.
Publicerad i Allmänt