HUNDEN ÄR MÄNNISKANS BÄSTA VÄN

Det är inte konstigt att det klassiska ordspråket lyder att hunden är människans bästa vän. Den fyrbenta kamraten är trogen i ur och skur, finns alltid där med sina snälla ögon, blir alltid glad när husse eller matte kommer hem efter en lång dag på jobbet och erbjuder kärlek och värme i överflöd. Det finns många sätt för hundägaren att ge något tillbaka till hunden. Att göra sin hund glad är, tack och lov, inte speciellt svårt.

Ett bra sätt är att bjuda hunden på godis, även fast den inte har gjort något speciellt. Det gör hunden överraskad och givetvis glad. Gör inte det för ofta bara, för då kommer hunden börja vänta sig att den ska få godis utan att göra något speciellt, och börjar bete sig som ett bortskämt barn. Risken finns också att en ouppfostrad hund börjar skälla om den inte får några godisbitar. Det gör att du som ägare i din tur måste säga åt hunden, som inte förstår varför, och sen är den negativa spiralen i gång.

Ett annat bra sätt att få hunden att känna sig uppskattad är att köpa ett fint koppel eller en fin sele, klä på den varsamt och visa att det är något fint som hunden får. Din hund kommer att märka av att den blir positivt behandlad.

En annan positiv grej, både för dig och hunden, är att spendera mer tid tillsammans utomhus. Hunden trivs trots allt bäst när den får promenera ofta och gå längre sträckor. Ibland också leka fritt på avsatt område. Samtidigt kan du hålla formen och få välbehövlig motion. Ett bra sätt att se till att du verkligen tar dig tiden och går ut är att investera i outdoorkläder. Såna kan köpas billigare om man går via till exempel rabattkodsidan. Om du hittar en kod via rabattkodsidan kan du få rabatt på kläderna.

Har du väl investerat i outdorkläder via rabattkodsidan kommer du att vilja använda dem. Och då är steget inte långt till att koppla din hund och låta den följa med ut. Det tjänar både du och din hund på. Du får motion och hunden får ha roligt. Du får dessutom den där sköna känslan man bara får när man vet att man har tagit hand om sitt kära husdjur och fått det att må riktigt bra. Det är inte bara hunden som är människans bästa vän, människan är också hundens bästa vän.

Publicerad i Hundar