Reptiler som husdjur

Detta är något som med åren blivit mer populärt och marknaden har växt enormt inom detta segment. Det är inte bara katter och hundar som fungerar som husdjur längre. Ormar, spindlar och sköldpaddor är idag vanligt förekommande att påträffa som husdjur.

Priserna för att köpa en orm ligger allt mellan 500kr till tusentals kronor helt beroende på vilken sorts orm man önskar att inskaffa. Desto mer sällsynt desto dyrare är ett bra riktmärke. En orm kräver även ett terrarium. Ett terrarium kostar minst ett par tusen kronor i inköp och man får även räkna med kostnader för inredning då en orm knappast skulle trivas i ett tomt terrarium. Stockar och sten tillsammans med växter och även temperaturen behöver hållas på en jämn och bra nivå. Mycket pengar blir det i en startkostnad. Detta är dock något som är väldigt svårt att komma ifrån oavsett vilket husdjur man väljer att skaffa. Glöm inte bort matkostnaden, inte detta fall kostar inte ett par möss speciellt mycket.

 

Bra Reptil Ägare

Hur blir man då en bra reptil ägare? För det första måste det införskaffas dessa tidigare artiklar som benämns i stycket före. Reptilen behöver en trivsam och lugn miljö för att komma till sin rätta. För det första behöver man förstå att reptiler kan bli hanterbar men de blir aldrig helt tillitsfulla eller helt trogen sin ägare som andra husdjur blir. En ödla kan tex ligga i knät och må gott men detta beror snarare på värmen de får än kärleken från ägaren. För att bli en god reptil ägare är det viktigaste att man har passion för sitt djur och visar omtanke och lägger ner tiden som krävs för att de ska trivas. En reptilägare som enbart köper en orm för att imponera på sina vänner och bekanta och inte ger reptilen utrymmet eller lägger ner tiden som krävs blir i många ögon en dålig ägare gentemot sina husdjur.

 

Att läsa in mycket och rejält innan man gör sig redo för att skaffa en orm eller annan reptil ökar dina chanser enormt att lyckas som reptil ägare. En förståelse och vetskap om vad reptilen kommer kräva är A och O när man skaffar en orm.

Publicerad i Reptiler